Warning: Undefined array key "options" in /data/3/f/3fb0bec9-7631-4e9a-a008-12c560a6afb1/emedance.com/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 194
Hastánc - Emedance

Rólam

Tóth Emerita vagyok a Jamina Ghawazee Tribal tánccsoport tagja, a Tribal cAts Bellydance tánccsoport vezetője, táncinstruktor, Zumba® instruktor. Gyermekkori álmaimat váltottam valóra azzal, hogy 2004-ben táncolni kezdtem Tóthné Kis Évánál. A tánc iránti elkötelezettségemet ez az időszak alapozta meg, és mindig hálával gondolok vissza az együtt töltött évekre.
2011-ben már Joós Judit tanítványaként kerültem be a Jamina Ghawazee Tribal tánccsoportba, melynek azóta is tagja vagyok. 

Aki nem ismerné Joós Juditot: Magyarországon elsőként lett oktatója a Törzsi hastánc és American Tribal Style® – ATS® új nevén a FCBD® Style tánc stílusnak. 1998-ban hozta létre a Jamina Ghawazee Tribal tánccsoportot, akikkel azóta is töretlenül sikeres szereplői, fellépői a magyar hastáncéletnek.
Juditról, munkásságáról további információkat a honlapján találhatsz: http://hastanc.com/

Judit hatására kezdtem el önállóan tanítani 2015-ben, megalapítottam a Tribal cAts Bellydance tánccsoportot, akikkel rendszeresen veszünk részt különböző rendezvényeken, táncos gálaműsorokban, versenyeken.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen fantasztikus csapatom van. Minden óránk, minden táncunk egy csodás ajándék, amit egymástól kapunk, egymásnak adunk.
A Tribal cAts Bellydance tánccsoportról további információkat a FB oldalon találhatsz.

Képesítéseim

A MyMove Akadémia képzésének elvégzésével államilag elismert (OKJ: 5281302) bizonyítvánnyal, Táncinstruktor végzettséggel rendelkezem.

2021 tavaszán elvégeztem a Zumba® B1 alapképzését, így hivatalos Zumba® Fitness instruktor, ZIN ™ tag vagyok További zumba képzéseim: R2 és R3

Külföldi tanárok, akiktől órát vettem

Carolena Nericcio (FatChanceBellyDance®)

Megha Gavin (FatChanceBellyDance®)

Wendy Allen (FatChanceBellyDance®)

Kristine Adams (FatChanceBellyDance®)

Svetlana Dvoretskaya (ATS®, FCBD® Sister Studio)

Katarzyna Lidia (ATS®, FCBD® Sister Studio) Agata Zakrzewska

FCBD stílusról

FatChanceBellyDance®Style (korábban American Tribal Style®) egy modern, csoportos improvizációs stílus melyet Carolena Nericcio hozott létre.

Az FCBD®Style egy fúziós táncforma, a mozdulatokat a Közel -Kelet, Észak -Afrika, Spanyolország és India folklór táncai ihlették.

Az FCBD®Style egy improvizatív módszer, mely során a táncosok gesztusokkal és szemkontaktussal kommunikálnak egymással, de a koreográfia készítése sem tilos. A mozdulatok, illetve a módszer megtanulása lehetővé teszi, hogy a táncosok akkor is könnyedén tudjanak együtt táncolni, ha még soha életükben nem találkoztak egymással. Két mozdulatcsalád létezik: lassú és gyors. A gyors mozdulatok során ujjcintányért használnak. Az egyéni előadás, az egyén megmutatása helyett a csoport együttműködése, a közösségi táncélmény van a fókuszban, mely igazán felemelő érzést nyújt a nézőknek és a táncosoknak egyaránt.

Elérhetőség

Csatlakozz te is a közösséghez

Csatlakozz Facebook csoportomhoz!

Linkeld be a Facebook profilodat az alábbi mezőbe, és nyomj rá a “Küldés” gombra. Hamarosan meghívást fogsz kapni a csoportba!